Notícies

Tandemarium

 Test de materials 

 Consells de mecànica i pilotatge 

 Els vostres tandems

Glosari

Historia

Enllaços

 

 

Test de materials

 

Videocàmera Midland XTC-285

 

 

Una dura competidora està entrant al mercat de les càmeres d'acció! I es que Midland ja està aquí... I ha vingut per a quedarse! La empresa italiana Midland té una amplia experiencia en diversos camps de la tecnologia aplicada al sector "Outdoor" com son els Walkie-Talkies, emisores de radio, intercomunicadors o en el cas del producte que possem a prova... Les càmares d'acció.

 

Avui probarem la més bàsica de la nova gama XTC, però a la seva millor versió, el model XTC-285 es bàsicament la mateixa càmera XTC-280 però amb unes millores com son l'acabat en color camuflatge (ideal per a observar discretament la natura, però no gaire útil per al ciclisme) o la forma de treballar sense emetre cap so, que ens pogués molestar en marxa o interferir en la qualitat de la filmació.

 

La càmera s'entrega amb un suport plà i altre curvat, carcassa protectora submergible fins a 60 metres, bateria de Li-Ion 3,7V de 900 mAh i el cable USB per a que la poguem conectar a l'ordinador. Com es habitual en aquest tipus de productes, necessitarem una tarja de memória Micro-SD amb un màxim de capacitat de 32 Gb, que no està inclós en el pack.

 

El funcionament de la càmera es molt senzill e intuitiu ja que externament tant sols trobarem 1 gran botò lliscant, situat a la part superior i aprop de l'objectiu. Aquest botò serà el únic encarregat de engegar la càmera directament ja en mode de filmació o apagarla totalment... Res més fàcil d'usar que 1 sol botò! Per a saber l'estat de la bateria, l'espai a la memòria i el seu funcionament ho farem amb 3 leds situats també a la part superior, però a l'extrem opossat del botò.

 

Aquesta es una càmera que ens permet triar entre una filmació en Full HD 1080 amb una obertura de càmera de 170º o fimar en HD 960 amb una obertura de càmera de 130º de forma que vist en pantalla podem arribar a trobar que segons quines filmacions es veuràn més nítidament a la possició supossadament de menys ressol·lució. Aquestes 2 opcions les podrem triar amb una petita palanca d'accionament situada a la part posterior de la càmera, just al costat de la inserció per a la tarja Micro-SD i protegit per una goma d'un considerable gruix que encaixa perfectament amb el seu allotjament per a evitar que entri pols o bruticia fins i tot quan la usem sense la carcassa protectora.

  

 La carcassa protectora es totalment estanca, fet que ens permetria fins i tot usar la càmera en condicions de pluja extrema o sota l'aigua fent submarinisme! El botò d'accionament no desplaça el botò de la càmera físicament ja que dispossa d'un sistema electromagnétic que ja envia aquesta ordre directament entre carcassa i càmera, però igualment es important tindre en compte que sempre que inserim la càmera a la carcassa, haurà d'estar a la possició d'apagat per a que el botò exterior també la reconegui així.

La carcassa té un sistema de tancament a la part posterior amb doble frontissa de forma que la primera tanca herméticament el compartiment amb la càmera i la segona de tamany molt més petit, compleix les funcions de tanca de seguretat. Tant la carcassa com la propia càmera a la base dispossen de la rosca internacional que trobem habitualment a les millors càmeras de fotografia per a que la poguem situar a qualsevol trípode o suport amb aquest ancoratge standard a més dels propis de la marca en forma de doble guia, situats als laterals tant de la càmera com de la carcassa igualment. Aquestes 3 formes d'ancoratge, situades a 3 parts de la càmera faràn que en conjunt amb la multitud de suports de Midland disponibles, la poguem situar a qualsevol punt que ens interessi.

 

En marxa el primer que trobarem es la facilitat d'enganche a qualsevol dels seus suports... Manillar, casc integral, casc obert o cinta de les ulleres ens permetràn possar o treure la càmera en qüestió de pocs segons, també gracies al fil de seguretat desmontable de Midland, que amb pressionar lleugerament el seu conector central, separarà les seves 2 parts deixant una part fixada a la propia càmera o carcassa i l'altre allà a on la haguem situat nosaltres ja sigui al propi suport com a alguna part fixe de la bicicleta o complements.

 

L'accionament per a filmar es fàcil i senzill, fins i tot quan ho fem amb els guants llargs posats, es la gran aventatja d'aquesta càmera, no perdrem el temps amb complicats menús, sel·lecció del tipus de filmació o foto, etc. Es una càmera de video, que tant sols fa videos. Ideal per a qualsevol usuari que en vulgui fer un ús recreacional sense més complicacions, que realment es el que farà la majoria d'usuaris.

 

Situada la càmera al casc o a punts móbils de la bicicleta no ens generarà cap molestia donat que es tant lleugera que ens acostumarem tant ràpid a ella que ni tant sols la recordarem... Haurem de fer memória per possar-la a filmar o aturar-la un cop finalitzem el tram. amb aquesta mateixa facilitat de filmació, serà més habitual trobar que anem fent videos més curts, eliminant estones mortes o de poc interés entre les filmacions d'acció i això indirectament també ens facilitarà la posterior feina d'edició... Si es que ens interessa editar-ne els continguts. 

 

El conjunt de 3 leds farà molt senzill també el control de la càmera per a saber si dispossem d'espai a la memória o càrrega a la bateria... El tercer led que indica la funció tant sols li trobem utilitat en el moment de conectarla a l'ordinador, quan mentres es carrega la bateria i li descarreguem els continguts filmats. Per a aquesta operació accionarem també el botò de filmació, però sense arribar al final del seu recorregut, tant sols per a activar la càmera i que la reconegui l'ordinador.

 

 

Galeria dimatges de Midland XTC285.

 

 

Fitxa técnica

Pes: 93 gr. (Sense carcassa).

 

Mides: 9 x 4 x 3 cm.

 

PVP: 199,95 €.

 

Web: Midland España.

Distribueix: Midland España.

 

 

Publicat el 28/02/14.

 

Col·laboradors

Calendari

Tandemdh.com Racing Team

Resultats

Recull de premsa

Forum “Solo tandem

Galeries d’imatges

Videos

  

 

      Contact us

 

logos

 

Visitas:

http://cgi.tandemdh.com/Count.exe?df=tandemdh.com.visita&dd=c&comma=T&pad=F